14.12.10

neden gözlerin faltaşı gibi açıldı güzel kuş?? senin tarihini de öldüren mi var?

Burası Valencia..  şehri tanıma telaşı içinde, zamanla yarışırken çekilmiş bir fotoğraf. Bütün grup diğer sokakları keşfederken bakıştığım koca gözlü kuş..
Galata'da en anlamlı duvar resmini kapatmışlar oysa ki .... Boyamışlar, yok etmişler.
                                                        bu resim artık beyaz bir duvar
Nazım Hikmet'in Hiroşima şiirinin kitaplardan, hafızalardan silinmesi gibi bir şey. Ne kadar acımasızsınız sayın restorasyoncular, sayın mimarlar, sayın boyacı, sayın beyaz badana, sayın fırça. Hepiniz biraraya gelmişsiniz, güzelim resmi kafalarınız kadar sade ve boş bir duvar haline getirmişsiniz. O duvarın bir dili, şiiri, yoldan geçenlere söyleyecek bir sözü vardı halbuki .................  derken aklıma düştü yeniden Allianoi.
 
Hökümet Antik kenti dandik bir mezarlığa döndürdü çünkü. Biz de seyrettik, toprağı bol olsun dedik mi içimizden? Tamam, demedik de demiş kadar olduk. Üstünü örttük, severiz üstünü örtmeyi, ötelemeyi. 50 yıl boyunca tarlalarımızı sulayıp patatesler yetiştireceğiz, potasyum alacak ve bir gün ölüp gidecek toprağa karışacağız. Hiç güzel şeyler söylenmeyecek arkamızdan sayın Kültür ve Turizm Bakanı, sayın Başbakan ve diğer sayın boş boş olanlara bakanlar. Ne yazmalı, ne söylemeli sizlere. Bir gün Haydarpaşa'yı yakarız bir gün Allianoi'yi gömeriz, söyle bakalım biz neyiz??

Hiç yorum yok: